• Åt skogen i Skellefteå 15-17 maj
  Den 15-17 maj möts EU:s skogsdirektörer i Skellefteå. För att uppmärksamma skogen anordnar ett flertal organisationer, inklusive Skydda Skogen, en rad olika aktiviteter under de dagarna. Välkommen att delta på ett helspäckat program med fotoutställning, tal, musik, filmvisning och föreläsning i Skellefteå. Läs mer i programmet här.
 • Skogsfestivalen – en manifestation för skogen!
  Hjärtligt välkomna till Skogsfestivalen! Skogsfestivalen är en inspirerande mötesplats för skogsaktiva, skogsträdgårdsentusiaster och miljöengagerade. En manifestation för skydd och restaurering av skogen, och för en reform av skogsbruket till ett naturnära mångbruk. Evenemanget har arrangerats vid ett flertal tillfällen sedan 2003. I år är det 20-årsjubileum! Festivalen bjuder på konserter, föreläsningar, verkstäder, guidningar, samtal, minimarknad
 • Kurser i naturnära skogsbruk och skogsinventering vid Lindsbergs kursgård i Dalarna
  Lindsbergs kursgård, Bergsgården, strax norr om Falun, erbjuder följande kurser i maj och i september i år: – Naturnära skogsbruk den 23-26 maj   Kursledare är Martin Jentzen, skogsingenjör och konsult inom naturnära skogsbruk. Kursen ger både teoretisk och praktisk kunskap gällande hur skogen fungerar, ekonomi och målbilder. Kursen vänder sig till den som är skogsägare eller funderar
 • Utbildningshelg i fält: Naturvärdesbedömning, artkunskap och läsa skogens biologi 1-2 april i Haninge
  Våra sista orörda skogar avverkas i snabb takt. Bara i Haninge finns över 180 skogsområden som skogsbolag anmält för avverkning hos Skogsstyrelsen. Vill du vara med och rädda fler skogar? Då är denna utbildningshelg för dig. Arr: Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturlandskap (BHSSK). Anmäl ditt deltagande till Mattias Bernhardsson: mattias.bernhardsson.haninge@gmail.com.  Max 25 deltagare. Kursledare:
 • Välkommen att demonstrera med banderoll i Farsta Strandskogen, Stockholm fre 17/3 kl 11
  Nu på fredag den 17/3 kl 11 kommer medlemmar från Skydda Skogen stå med banderollen ”Skydda Skogen” i Farsta Strandskogen söder om Stockholm. Fler är välkomna att delta för att uppmärksamma att ännu en värdefull stadsnära skog är hotad av exploatering! Även för att stödja Farsta Naturvärn som kämpat för skogen i över 30 år.