Varmt välkommen till Skydda Skogens årsmöte 24-26 mars i Tavelsjö utanför Umeå!

Årsmötet är föreningens demokratiska knutpunkt där vi medlemmar samlas och bland annat planerar årets verksamhet och väljer ny styrelse. Kom dit, träffa likasinnade och inspireras! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller vara expert på skog.

Under 2016 har föreningen bland annat:

  • Inventerat Holmens skogsbruk i Jämtland och framfört kritik som resulterade i att Holmen fick en anmärkning från miljöcertifieringen FSC.
  • Lanserat hemsidan http://klimatetochskogen.nu som bemöter skogsindustrins argument om att skogsbruket kommer rädda klimatet. 
  • Medverkat i Forskningsresan i naturvårdens utmarker.
  • Kämpat för att Yxsjöområdet ska bevaras.
  • Ordnat kurs i trädklättring och en aktion till stöd för kampen om Tivedens skogar.
  • Debatterat skog i media och med politiker.

Vad ska vi göra nästa år? Det bestämmer vi tillsammans!

Dagordning för mötet och stadgar: http://skyddaskogen.se/sv/medlemssidor/stadgar.

Propositioner, motioner, och valberedningens förslag till styrelse kommer att läggas upp när vi har dem. Motioner ska skickas till ”styrelsen at skyddaskogen.se”. minst 14 dagar innan mötet. Om du vill kandidera till en förtroendepost eller nominera någon annan maila: ”valberedningen at skyddaskogen.se”.

Vi kommer att ägna fredag kväll och lördag åt inspiration, verksamhetsplanering och diskussioner. Själva årsmötet är på söndagen. Vill du hjälpa till att ordna årsmötet, t.ex genom att laga mat, leda en exkursion, visa en film på kvällen, eller hålla en workshop/diskussion kring något ämne? Säg till när du anmäler dig! Det gör du senast den 19 mars till Johan Moberg: johan.moberg@skyddaskogen.se, 073-8073644. Deltagande är gratis och vegetarisk mat & logi fredag-söndag ingår, men vi tar tacksamt emot gåvor. Om du har allergier eller behöver reseersättning säg till när du anmäler dig, vi vill att alla ska ha möjlighet att komma!

Utöver kollektivtrafiken till/från Tavelsjö går det också en gratis buss från Umeå Norrlandsoperan ca 10.15 på lördag och sedan åter från Tavelsjö 15.00 på söndag. Men tveka inte att höra av dig om du får problem med förbindelserna så löser vi det. Vi vill att så många som möjligt ska kunna vara med.

Och du, glöm inte att förnya ditt medlemskap för 2017. Sätt in 100 kr (eller mer) på plusgiro 504609-9. 

Vi ses!