”Många misstänker att papper och möbler kan innehålla fibrer och trä från olagliga avverkningar. Det visar en färsk undersökning. Ett bra råd är att alltid försöka välja Svanenmärkt. Svanen ställer nämligen krav på att tillverkaren kan spåra råvarans ursprung.”

Detta står att läsa på Svanens hemsida med anledning av FoE och WWFs opinionsundersökning som visade att en majoritet av de tillfrågade europerna inte litar på att alla skogsprodukter kommer från lagligt avverkade skogar. Att svanen satt sin stämpel på bland andra ökända SCA:s produkter gör dock skada på märkningens trovärdighet. Det är troligt att Svanen är förda bakom ljuset av skogsbolaget SCA.

Läs pressmeddelandet:
http://www.svanen.nu/Default.aspx?tabName=NewsDetail&newsid=65401

Notis: Svanen miljömärker SCA:s produkter:
2009-02-04

”Libero Svanenmärker hudvårdsserie för barn
Nu finns ett Svanenmärkt alternativ för alla föräldrar som vill göra ett bra val för miljön och sina barn.

– Bland de kräsnaste konsumenterna finns nyblivna föräldrar. De vill vårda och skydda barnets hud samtidigt som de värnar om miljön för barnens framtid. Det går inte att chansa med små barn. Därför har vi varit petiga med ingredienserna för att få en Svanenmärkning på våra produkter. Förutom våra egna krav har Svanen sina, säger Linus Clausen, Nordisk marknadschef för Libero inom SCA.  ”