Foto: Christian Åslund.

Greenpeace pressmeddelande, 20 december 2017

Idag anslöt också Greenpeace med flera aktivister till Ore Skogsrike som hotas av avverkning från Sveaskog. Greenpeace ansluter därmed till Naturskyddsföreningens, Fältbiologerna, Skydda Skogen, Klimataktion, Jordens Vänner, PUSH Sverige och Dalarnas ornitologiska förenings krav om att Ore Skogsrike inte får avverkas av statliga Sveaskog.

Ore Skogsrike är ett stort unikt sammanhängande skogslandskap i Dalarna som hotas av avverkning av statsägda Sveaskog. Greenpeace ansluter därmed till en väldigt bred miljörörelse bestående av flertal organisationer som har kämpat för att skydda skogen i åratal. Greenpeace kräver att Sveaskog avstår att avverka i Ore Skogrike, och att myndigheterna ger formellt skydd till de skyddsvärda skogarna och att regeringen ger direktiv till Sveaskog att säkerställa att den biologiska mångfalden bevaras.

Lyssna till Daniel Zetterström från Greenpeace, Linda Spjut från Skydda Skogen, Göran Rönning från Tjäderobservatörerna, Linda Johannesson från Fältbiologerna och Scott Hill från Naturskyddsföreningen i Rättvik berätta om varför Ore Skogsrike bör skyddas i detta filmklipp.

Läs Greenpeace pressmeddelande här.