Årets Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker går till Norrbotten den 24/7 – 30/7. Boka in datumen redan idag! Anmälningen öppnar vid månadsskiftet mars-april. Du är då välkommen att anmäla dig! Antalet platser är begränsat.

Exakta datum, lokal eller vilka skogar som skall besökas är inte bestämt än, men Forskningsresan kommer att vara mellan 4-7 dagar sista veckan i juli.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor! Kontakta Johan Moberg, samordnare Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker; tel 073-807 36 44, e-post johan.moberg@skyddaskogen.se, eller e-post norrbotten@naturskyddsforeningen.se

Kort bakgrundsinformation:

Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker är en årlig inventering av Sveriges sista oskyddade norrländska naturskogar. Ibland går resan också till Dalarna och Värmland. Runt 50-60 personer av olika åldrar, kunskaper och bakgrund brukar deltaga. Artkunskaper är inte ett krav, utan vi lär av varandra. Det viktiga är att Forskningsresan är en samlingspunkt för skogs- och naturintresserade som vill vara med och dokumentera hotade oskyddade naturskogar.

Med Forskningsresan vill vi rädda hotade skogar, njuta av naturen, hitta arter samt påverka och utmana skogsbolagen, politikerna och allmänheten om den rådande synen på skogen och skogsbruk. Vi vill öka kunskapen om arter och ekologi.
Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker 2017 är ett samarbete mellan Skydda Skogen och Naturskyddsföreningen. Fler samarbetspartners kan tillkomma.