Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker v. 30, juli 2018 Jämtland

Vi ser fram emot ännu en sommar med Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker! Årets upplaga går av stapeln i Jämtland under v. 30 (23/7 – 29/7). Boka in datumen redan idag! Anmälningen öppnar vid månadsskiftet mars/april. Du är då välkommen att anmäla dig! Antalet platser är begränsat.

Exakta datum, lokal och vilka skogar som skall besökas är under planering, men Forskningsresan kommer att vara ca. fem dagar under sista veckan i juli.

Har du frågor och funderingar redan nu går det bra att höra av sig till samordningsgruppen:
E-post: forskningsresan2018@gmail.com
Helena Björnström
Tel: 070–428 43 65
Maria Danvind
Tel: 073–275 17 36
Linda Spjut
Tel: 076–828 89 43

Kort bakgrundsinformation:
Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker är en årlig inventering av Sveriges sista oskyddade norrländska naturskogar. Ibland går resan också till Dalarna och Värmland. Runt 50–60 personer av olika åldrar, kunskaper och bakgrund brukar deltaga. Artkunskaper är inte ett krav, utan vi lär av varandra. Det viktiga är att Forskningsresan är en samlingspunkt för skogs- och naturintresserade som vill vara med och dokumentera hotade oskyddade naturskogar.

Med Forskningsresan vill vi rädda hotade skogar, njuta av naturen, hitta arter samt påverka och utmana skogsbolagen, politikerna och allmänheten om den rådande synen på skogen och skogsbruk. Vi vill öka kunskapen om arter och ekologi.

Naturvårdaren, skogsaktivisten och eldsjälen Anders Delin startade Forskningsresan 1991. Anders gick bort förra året och därför blir årets upplaga en extra viktig hyllning till honom och hans fantastiska engagemang för naturskogen och djupa kunskap om dess ekosystem.

Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker 2018 är ett samarbete mellan Skydda Skogen och Naturskyddsföreningen. Fler samarbetspartners kan tillkomma.


Förra året gick Forskningsresan till Gällivare och Norrbotten. Här inventeras en brandpåverkad tallskog med stavatallskaraktär, på bilden eftersöks intressanta vedsvampar på gammal kärnved av tall. Foto: Helena Björnström