Skellefteå 14-18 augusti

Hej alla skogens vänner!

2012 arrangerades Forskningsresan i Skellefteå för första gången. På grund av tidsbrist så blev det en kortare variant med enkelt boende etc. Denna tillställning blev mycket uppskattad så vi kommer även att arrangera Forskningsresan 2013 i Skellefteå och målet är nu en fullstor resa.

Forskningsresan är en flerdagarskurs ute i skogen där deltagarna tillsammans besöker naturskogar och andra skogar med höga naturvärden. Vi dokumenterar naturvärdena och njuter av skönhetsupplevelsen samt möjligheten att få dela erfarenheter med varandra och att umgås med likasinnade.

Forskningsresan vill visa upp unika skogsmiljöer och samtidigt lära ut hur man bedömer naturvärden i naturskogar och andra skogsbiotoper som är viktiga för hotade arter. Vi diskuterar och tar lärdom av varandra om hur man kan jobba vidare för att skydda dessa viktiga biotoper från avverkning och annan exploatering.

 

Allt ifrån nybörjare till erfarna biologer, botaniker, naturvårdare, mm.brukar delta i Forskningsresan och alla lär av varandra. Även fotografer och konstnärer brukar delta.

Deltagarna kommer från hela Sverige och varje år brukar forskningsresan bestå av 40–50 deltagare.

Forskningsresan startades av botanikern Anders Delin för att han ville visa upp artrikedomen och skönheten i Norrlands gammelskogar för botaniker och naturvårdare i södra Sverige. Sedan dess har Forskningsresan genom åren arrangerats på många ställen runtom i Norrland.

Datum för årets forskningsresa är 14 – 18 Augusti

Anmälningsavgift: 300 kr

Boende: Vi bor på en gammal skola i Uttersjöbäcken som byggts om till vandrarhem. I anmälningsavgiften ingår boende i sovsal, frukost, lunch och middag. Önskas bättre boende finns flera olika alternativ att köpa till själv. Det finns även en restaurang/pub ifall man önskar köpa någon mer förtäring.

Bo i sovsal gratis. Del i dubbelrum med dusch 220 kr per dag. Del i fyrabäddsrum med dusch 170 kr per dag. Del i dubbelrum utan dusch 150 kr per dag. Del i fyrabäddsrum utan dusch 150 kr per dag
Husvagnsplats med ström 100 kr per dag. Gemensamma duschar och toaletter finns. Litet kök med kokplattor och mikro finns om någon vill göra egen mat.

Ta med matlåda, bestick, termos, mugg, mm. Lunch och fika för dagens exkursioner får vi ta för oss av vid frukosten. Meddela eventuella matallergier eller annat vid anmälan.

Sista anmälningsdag: 31 maj.

Vi kommer först och främst att besöka skogar som ligger i Skellefteå kommun och eventuellt några skogar i närliggande kommuner.

Vi kommer att vara ute i skogen ca 6-7 timmar per dag och det ska alltid finnas lättvandrade alternativ för de som har svårt att gå i krävande terräng.

På kvällarna kommer vi att umgås, gå igenom dagens fynd samt erbjuda en del föreläsningar och bildvisningar.

Anmälan sker till Patrik Nygren:
skogspatrik74@gmail.com
072-5535507

Hör gärna av er med synpunkter eller frågor.