http://www.protecttheforest.se/images/krv_sakevaratj1.jpg

24-29 juli 2010

Kom med i kampen för att rädda ett av Sveriges sista större sammanhängande gammelskogsområden! Under fem dagar gör vi lite mer ingående inventeringar i delar av området som hittills endast inventerats översiktigt.

Hittills har det gjorts drygt 1000 fynd av 49 olika rödlistade arter i området, förhandlingar pågår för att skydda KRV, men det går trögt, och under tiden kommer det in nya anmälningar för avverkningar inne i området.

Syftet med inventeringslägret är också att ge fler människor möjlighet att uppleva de milsvida gammelskogarna i delvis väglöst land och lära sig mer om inventering.

Dagarna ägnas åt inventering i mindre grupper – vi delar med oss av olika kunskaper och lär av varandra. Vi kommer att ha en lägerplats som vi utgår från, där vi återsamlas på kvällen för artbestämning och summering av dagen.

Ta med mat, nåt att laga den i, tält, sovsäck, liggunderlag, kläder och skor för att vara ute. Området vi kommer att röra oss i ligger ca 1 timmes körväg från Jokkmokk, meddela gärna vid anmälan om du kommer i bil med plats för någon mer så försöker vi samordna transporterna. Det är ingen deltagaravgift, men för att vi ska ha ungefärlig koll på hur många som kommer vill vi att du anmäler dej.

Anmälan och frågor:
linda.ellegaard.nordstrom@gmail.com 0590-33000 eller 070-2541148

Inventeringslägret arrangeras av Skydda skogen, Fältbiologerna samt Naturskyddsföreningen i Jokkmokk och Naturskyddsföreningens länsförbund i Norrbotten.

Alla intresserade är välkomna!

Vi ses i skogen!
/ Arrangörsgruppen