skolanjärnavattengrupp 

 

 

 

 

 

Kurslokalen: Solviksskolan i Järna till höger och pågående verkstad till vänster. Foto: Lisa Larsson 2013

”Superpeppigt. Bra om vi följer upp och fortsätter sprida kampglädjen!” är en av kommentarerna efter Skydda Skogens aktionskurs den 6-8 december i Järna.

Vi var ett 15-tal personer från Skydda Skogen och fredsnätverket Ofog som samlades under helgen. Idén med kursen var att den skulle ge inspiration och verktyg till att göra aktioner, för som politikern Mikael Gustafsson inledde sin föreläsning: ”Att vi gör aktioner och visar vad vi tycker märks. Ju mer desto bättre!”

Under helgen har personer med olika bakgrund som aktivister delat med sig av sina erfarenheter och vi har tillsammans med inbjudna experter skrivit slagord, trummat, övat gatuteater, fått inspiration till att sprida budskap genom gatukonst, verktyg till att vara vår egen media, handfasta fakta från en EU-parlamentariker och många bra diskussioner. Nu jädrar ska det börja hända saker!

Nästa steg är att vi ska samlas för att praktiskt ta itu med gatukonsten i början av 2014. Då är alla som är intresserade välkomna att vara med!

Vi delar också gärna med oss av våra erfarenheter och fortsätter att smida planer under Skydda Skogens årsmöte.

Till kursen har vi sammanställt en aktionsguide. I den finns praktiska råd inför en aktion och en sammanfattning av de olika passen på kursen. Ladda ner, läs och sprid den till alla som har nytta av den!