Det är med stor glädje som föreningen Skydda Skogen sluter upp tillsammans med Greenpeace för att för första året någonsin gå i PRIDE PARADEN 2017!

Årets tema för PRIDE-festivalen lyder ”Redo – redo för nästa steg”, så häng på; kom med och ta färgsprakande stolta steg ihop nu på lördag under Skydda Skogen och Greenpeace gemensamma paroll:

På lördag träffas vi 11:30 på Greenpeaces kontor på Rosenlundsgatan 29 b i Stockholm för en kort briefing och pratar om vad som kan vara bra att tänka på när en deltar i en manifestation samt fikar innan vi tillsammans åker till paraden som går av stapeln 13:00.

Årets paradväg: Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP.
Paradvägen är 4,3 km lång och tar ca 2 timmar att promenera.

Stockholm Pride Parade är inte bara festivalveckans största evenemang utan även Skandinaviens största prideparad!

Paraden genomförs under demonstrationsrätten och är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek, frihet, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill. Paradtåget består av 45 000 deltagare fördelat på runt 200 ekipage (fordon eller grupper) och samlar närmare en halv miljon åskådare.

Linda Spjut, talesperson för Skydda Skogen, är Skydda Skogens samordnare för deltagandet i paraden och går att nå på mail och telefon om det är några funderingar kring lördagen. OSA gärna per mail om du vill gå med i paraden, men det går även bra att bara dyka upp 11:30 på Greenpeace kontor!

linda.spjut@skyddaskogen.se

Vi ses och syns på lördag!