För gammelskogen

Gammelskog. Foto: Björn Mildh

 

Föreningen Skydda skogen består av alla oss som vill kämpa för skogen. Vi vet att ni är många där ute som är förbannade på skogspolitiken, har åsikter om naturnära skogsbruk eller vindkraftverk i skogen, som vill leta efter signalarter, skriva debattartiklar eller göra aktioner utanför riksdagen. För att ta tillvara på alla bra idéer, få en chans att prata strategier, möjlighet att formulera konkreta planer och tid att bilda olika arbetsgrupper har vi lagt till en extra dag för diskussioner innan själva årsmötet.

 

Årsmöteshelg i Gammel-Gränome

utanför Uppsala 15-17 februari 2013

 

Årets upplägg är följande:

Fredag: start på kvällen med presentation, middag och filmvisning.

Lördag: en visionsdag med diskussioner i olika intressegrupper. T.ex. om föreningens mål, politisk påverkan, kampanjer, fältstudier, aktioner och intern kommunikation. Vilka grupperna blir avgörs av vad ni som är där vill diskutera. För att göra upp en plan för diskussionerna vill vi gärna ha in förslag i förväg! Skickas till styrelsen@skyddaskogen.se Exkursion i närområdet. På kvällen blir det fest för att fira skogssegrar från år 2012!

Söndag: årsmöte kl. 10-17. Det är möjligt att endast medverka på själva årsmötet.

 

Tack!

Skydda Skogen vill tacka alla medlemmar för att ni stödjer vår verksamhet i arbetet för att skydda de sista återstående gammelskogarna. Under året som gått har vi bland väldigt mycket annat förhindrat skövling av kungsörnars skog vid Brevens bruk, intensifierat vårt arbete för urskogarna i ryska Karelen och inte minst aktivt deltagit i kampen för Ojnareskogen på norra Gotland.

Stöd detta mycket viktiga arbete du också!

Bli medlem i Skydda Skogen. Om du redan är medlem är det dags att förnya ditt medlemsskap för 2013. Avgiften är 100 kronor per år, men gåvor i form av ekonomiska bidrag utöver medlemsavgiften är också välkomna.

Inbetalning från Sverige:
Plusgiro: 504609-9

Från utlandet:
IBAN (24 tecken): SE24 9500 0099 6018 0504 6099
BIC: NDEASES

 

 

Anmälan och mer information om årsmötet:

 

Plats: Gammel-Gränome vandrarhem utanför Uppsala www.gamla-grenome.se

Resa: Gammel Gränome ligger 25 km NO om Uppsala längs väg 288, innan Stavby.

Med kollektivtrafik: Från Uppsala centralstation går buss 886 mot Alunda varje halvtimme och resan tar 36 min. Kliv av vid hållplats Gamla Gränome, därifrån är det ca: 1 km att gå till vandrarhemmet. Sök din resa på www.ul.se

Reseersättning: Eftersom vi vill att alla ska ha möjlighet att komma finns en begränsad möjlighet att få reseersättning för dem som behöver det. Ange i så fall i anmälan ungefärligt vad din resa kommer att kosta.

Kostnad: Att delta på årsmötet är kostnadsfritt. Men den som har möjlighet får gärna lämna ett bidrag för mat och boende.

Övernattning: På vandrarhemmet finns det 30 sängplatser. Om vi blir fler än så (vilket vore jättekul!) finns det också plats att sova på golvet.

Ta med: lakan till vandrarhemmet, kläder för att gå ut på en kortare exkursion på lördagen och roliga bidrag till lördagskvällen.

Tider: Fredag 15/2. Start kl. 18.00 med middag, presentationer och filmvisning.

Lördag: Visionsdag 9-18. Exkursion mitt på dagen. På kvällen: Firande av 2012 års framgångar.

Söndag: Årsmöte 10-17

 

Anmälan: Så snart som möjligt men senast den 10/2 till Lisa. lisa.behrenfeldt@gmail.com, 070-462 03 73

 

Ange i anmälan:

När du kommer och åker.

– Om du behöver reseersättning och i så fall kostnad för din resa.

– Allergier och andra matpreferenser.

– Förslag på vad du vill diskutera under lördagen.

– Om du kan sova på golvet ifall det skulle behövas.