Missade du chansen att tåga i den färgsprakande Pride-paraden förra sommaren tillsammans med Skydda Skogen? Ingen fara, för i år marscherar vi igen! 

Föreningen följer upp fjolårets deltagande i Pride-paraden och marscherar stolt och i solidaritet i år igen i detta glädjetåg! Kom med den 4 augusti och marschera för kärlek och mångfald, få dig själv och ge andra en ordentlig dusch av sprudlande kärlek och positiv energi! 

Stockholm tillsammans med Göteborg är 2018 värdstäder för Europride och det har beräknats att ca 60 000 människor kommer gå i paraden i år och 600 000 åskådare befinna sig längs vägen. Förra året gick Skydda Skogen tillsammans med Greenpeace under parollen ”TILLSAMMANS FÖR FRAMTIDEN”. Vi hoppas sluta samman i år igen med utökning av Naturskyddsföreningen och Fältbiologerna.

Kanske har du några roliga ideér för årets deltagande, vill anmäla dig till att delta med oss i paraden eller vill veta mer om mer? Om du inte bor i Stockholm men vill vara med i denna manifestation för kärlek, tolerans, öppenhet och mångfald så finns möjlighet till reseersättning. Kontakta då Linda (samordnare för Skydda Skogen) på; linda.spjut@skyddaskogen.se eller 076-828 89 43.

Stockholm Prides Värderingar 

1§ Föreningen Stockholm Pride ställer sig bakom Europeiska konventionen om Skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna. 

2§ Föreningen Stockholm Pride arbetar för att stärka hbtq-personers rättigheter och tar aktivt avstånd från all form av diskriminering som exempelvis rasism, sexism, homofobi och transfobi. 

3§ Föreningen Stockholm Pride solidariserar sig med andra rörelser som riskerar diskriminering och förtryck, och som verkar i samma anda som Stockholm Pride. 

4§ Föreningen Stockholm Pride är öppen för alla som delar ovanstående värderingar.