Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nyhetsbrev från Plockhugget: Ny kurs om kalhyggesfritt skogsbruk

Ny kurs: Kalhyggesfritt för kommuner och andra politiskt styrda organisationer 

Hur ställer man om till hyggesfritt skogsbruk? På vilket sätt kan det stärka friluftsliv och turism? Hur kan en cirkulär ekonomi inom skogsbruk och virkeshandel gynna medborgarna? Hur fungerar hyggesfritt skogsbruk i förhållande till miljömålen?

Det är några av de frågor som besvaras under dessa två dagar. Kursen innefattar även guidat besök i Göteborg kommuns hyggesfria produktionsskogar där du får se resultatet av och lyssna till argument för olika genomförda skogsbruksåtgärder. I första hand vänder sig kursen till skogsansvariga på kommuner och andra politiskt styrda organisationer men är öppen för alla som arbetar med skogsfrågor professionellt.

Datum: Torsdag 2 maj till fredag 3 maj

Plats: Hotell Eggers, centralt beläget i Göteborg.

Pris: 4500 kr/person + moms. Inklusive lunch, fika och middag enligt program. Boende ingår ej. Det kan du boka själv på Eggers hotell eller valfritt.

Anmälan: Senast 11 april via denna länk.

Frågor: Eva-Lotta Hultén 0703867034 plockhugget@gmail.com

Ladda ner programmet för kursen här.

På SVT Play: Skogsbrändernas tid 

Vetenskapens värld har gjort ett mycket bra program om skogsbränder och hur man kan stoppa, eller ännu hellre förebygga, dem. Spoiler alert: en mer naturlik och varierad skog med partier med lövskog och våtmark är det som funkar bäst.

Tipsa oss om sågverk!

Plockhugget söker efter små och mellanstora sågverk som vill hitta nya marknader och kan vara intresserade av ett samarbete med oss. Tack ni som tipsat hittills! Vi tar gärna emot fler förslag. Här kan du skriva in uppgifter som hjälper oss att hitta dem!