Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skydda Skogens kalender, 13: Tips på några hållbara julklappar

Avverkningssnitslar dekorerar en död ung gran i ett typiskt fragmenterat skogslandskap år 2021. Foto: Marcus Westberg.
Avverkningssnitslar dekorerar en död ung gran i ett typiskt fragmenterat skogslandskap år 2021. Foto: Marcus Westberg.

Medlemskap i Skydda Skogen

Ge bort medlemskap eller skänk en gåva till Skydda Skogen.  Medlemskap kostar bara 100kr för ett år. Då stödjer du Skydda Skogen där många kämpar ideellt för att rädda skogar.

Rädda skog genom Naturarvet

Ge bort en skogsruta eller flera skogsrutor med gammelskog från Naturarvet. Skog som aldrig kommer att avverkas, bra för den biologiska mångfalden och för klimatet!  

Något begagnat

Ett begagnat plagg spar upp till 97 procent av energin som skulle använts för att tillverka ett nytt plagg.

Ge bort en upplevelse

Ge bort en naturupplevelse, en naturutflykt eller resa, biljetter till en teaterföreställning eller konsert, ett årskort på ett museum? Låt barnen få uppleva ett orrspel, vandra i en riktig skog, få gå en svampkurs eller lära sig naturfotografering eller paddla kajak. Det finns hur mycket roligt som helst att hitta på!

Något hemmagjort

Att ge bort något du gjort själv blir ofta väldigt uppskattat. Många upplever att de har brist på tid och då visar en hemmagjord present att du verkligen har ansträngt dig.

Gör ett julklappslotteri

Ett julklappslotteri är ett enkelt sätt att minska antalet julklappar. Många familjer med äldre barn gör ett klapplotteri. Alla personer köper en present till enbart en annan julfirare, som de lottar fram. Den personen köper i sin tur endast en klapp till en annan person i gänget/familjen

Tipsen delvis hämtade från Naturskyddsföreningen och WWF