Guiden Vandra fjällnära syftar till att uppmärksamma den synnerligen storslagna natur som finns i Jämtland-Härjedalens fjällnära skogar. Skogar som är unika i ett europeisk sammanhang, både vad gäller storlek, grad av ursprunglighet och höga naturvärden. Skogar som har stora upplevelsevärden för oss människor, men tyvärr få besökare jämfört med andra natursköna områden. Det vill Jämtlands skogsgrupp och Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen ändra på!

Tillsammans vandrar vi genom länets fjällnära skogar. Vi upptäcker natur som få människor besöker och vi delar våra upplevelser via #vandrafjällnära.

Målet med Vandra fjällnära är att alla delsträckor från Korskälla i söder till Leipikvattnet i norr ska vandras under perioden 1 juli till 10 oktober 2021.

Du planerar din vandring på Naturkartan där alla delsträckor finns publicerade och sedan anmäler du dig till valfritt antal sträckor på vår hemsida. Anmälan är så klart frivillig men bidrar till statistik och ger oss möjligheten att skicka ut information om hur projektet fortlöper.

Vi vill gärna att du bidrar med dokumentation av din vandring genom foto och/eller rörligt material. Tagga dina inlägg på sociala medier med #vandrafjällnära. På så vis hoppas vi kunna sprida budskapet om värdet av de fjällnära skogarna.

Bakom projektet Vandra fjällnära står Jämtlands skogsgrupp och Naturskyddsföreningen Jämtland-Härjedalen.

På Naturkartan hittar du guiden Vandra fjällnära med drygt hundra sträckor att vandra i Jämtlands fjällnära skogar.