Jobbannons från föreningen Skydda Skogen:

Skydda Skogen söker erfaren fjärranalytiker inom området skoglig kartering

Inom projektet Skogsmonitor arbetar föreningen Skydda Skogen med en landstäckande kartering av Sveriges återstående skog med höga naturvärden, och kartering av potentiella äldre skogar och kontinuitetsskogar. Förutom detta tillhandahåller vi en webbsida: www.skogsmonitor.se som innehåller information om projektet och som distribuerar kartmaterialet via en webbkarta. Allt uppdateras kontinuerligt.

Arbetet kommer att gå ut på att tillsammans med Skogsmonitors projektgrupp bygga nya data och utveckla metoder för att på ett bättre och snabbare sätt bygga ett kartmaterial som hjälper både skogsbruket och naturvården, samt andra intressenter att skapa förutsättningar för ett bättre naturvårdsarbete, landskapsplanering och hållbar skogsförvaltning.

Vi söker dig som:

– Har högskoleexamen inom fjärranalys eller motsvarande,

– är väl hemmastadd i arbete med de vanligast förekommande programvarorna inom geografiska informationssystem, GIS (vana att jobba med programmeringsspråk som t ex Python och R är en merit.),

– är självständig och beredd på att ta egna initiativ samt att du själv kommer med nya idéer som kan föra arbetet framåt,

– kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Då arbetet kommer utföras i tätt samarbete med de övriga i projektet kommer samarbetsförmåga och personkemi vara av stor vikt.

Vi ser fram emot ett spännande samarbete! 

Anställningsform: Projektanställning

Anställningsgrad: 100% 

Anställningens längd: 12 månader.

Anställningens början: 2024-01-01 eller efter överenskommelse.

Lön: enligt överenskommelse.

Arbetsplats: på distans var som helst i landet.

Skicka din ansökan till: skogsmonitor@skyddaskogen.se senast den 30 november 2023.

Bifoga CV!