Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Utbildningshelg i fält: Naturvärdesbedömning, artkunskap och läsa skogens biologi 1-2 april i Haninge

Våra sista orörda skogar avverkas i snabb takt. Bara i Haninge finns över 180 skogsområden som skogsbolag anmält för avverkning hos Skogsstyrelsen. Vill du vara med och rädda fler skogar? Då är denna utbildningshelg för dig.

Arr: Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturlandskap (BHSSK). Anmäl ditt deltagande till Mattias Bernhardsson: mattias.bernhardsson.haninge@gmail.com. 

Max 25 deltagare.

Kursledare: Sebastian Kirppu, skogsbiolog och aktiv i Skydda skogen.

Kostnad: Gratis. Men stöd mottages tacksamt via swish 123 560 72 47 (Bevara Haninges skogar, skärgård och kulturlandskap).

Tid och plats: Utbildningen äger rum lördag och söndag, 1-2 april i Haninge. Starttid 09.30. Sluttid 16.00.

Medtag lunch och matsäck.

Samlingar:

Lördag 1 april: Samling kl 09.30 vid Svartbäckens busshållplats Buss 807 (Gullmarsplan–Svartbäcken). 

Söndag 2 april: Samling kl 09.30 vid Gudö busshållplats. Buss 807 (Gullmarsplan–Svartbäcken). 

Använd SL:s reseplanerare. Kommer du med bil så räkna med att du behöver ha hittat ett parkering innan samlingen börjar.

Hela utbildningen äger rum ute i fält utan bekvämligheter. Klä efter väderleksförhållanden. På fötterna krävs vattentäta vandringskängor eller gummistövlar. Mössa rekommenderas, den mesta värmen lämnar via huvudet.

Bra att ha i ryggsäcken: Matsäck, varm dryck i termos, vattenflaska, regnkläder, sittdyna, ombyte (inkl strumpor), powerbank till mobil, kompass (utifall man separeras och mobilen laddat ur), toalettpapper, skavsårplåster (arrangören kommer att ha förband) och plastpåsar för skräp (allt vi tar in i skogen ska tillbaka ut).

Att tänka på i klädväg: Bomull torkar långsamt om det blir blött. Därför kan det vara bättre att välja kläder i syntetmaterial. Är det kallt, tänk på att bomull också kyler när det blir fuktigt. Bättre är ull som värmer både när det är torrt och blött. Ha bekväma kläder som inte sitter åt för hårt. Klä enligt flerskiktsprincipen. Det är luften mellan klädesplaggen som värmer och du kan ta av och på utefter väder.